SEO for Follo Taxi

Om Follo Taxi Samvirkeforetak (SA): De ble etablert i 1989 som en sammenslutning av Drøbak drosjesentral, Ås drosjesentral og drosjesentralene i kommunene Nesodden og Vestby. De har kjørt drosje i nesten 30 år. Follo Taxi dekker alle 7 Follokommuner med ca. 70 biler.

Behov

Follo Taxi valgte å samarbeide med Sherpa Marketing  fordi de ønsket å få mer organisk trafikk inn til nettsidene sine, slik at de kunne redusere og spare penger på AdWords – annonser i Google. Et annet mål var å bli synlig i alle syv kommuner; Vestby, Ski, Ås, Frogn, Nesodden, Oppegård og Enebakk.

Strategi/løsning

Vi gjorde en SEO-analyse av nettsidene deres. Det første vi oppdaget var at nettsiden deres hadde en feil i robots.txt-filen. Dette hindret Google fra å evaluere og indeksere nettsidene deres på riktig måte. Alle nettsider har en robots.txt-fil. Denne filen forklarer søkemotorene hvordan de skal bevege seg på nettstedet. Uheldigvis gjorde denne filen at ikke alle nettsidene ble indeksert i Google på riktig måte. Filen ble dermed til en vegg som måtte brytes før vi kunne øke den organiske trafikken enda mer.

Dette skjedde dagen etter at vi fikset feilen i robots.txt-filen: Antall sider som ble indeksert – og som ble synlig igjen – eksploderte kraftig (se grafen). Dette bidro til en ganske grei økning av organisk trafikk relativt raskt.

Follo Taxi er en lokal bedrift som kjører drosje i lokale områder. For å bli synlig i alle byene, så utførte vi en simpel søkeordsanalyse og en helt enkel innholdsstrategi. Vi satt opp undersider for alle kommunene i Follo. Hvis du nå søker på Taxi i en av disse syv kommunene, vil du se Follo Taxi i en av de tre øverste plasseringene.

Resultater

Dette har hittil vært en rask suksesshistorie: Vi har ikke bare oppnådd én organisk topprangering i Google, men vi rangerer på toppen i alle byene. Alle nettsidene som før ikke var indeksert blir nå indeksert normalt av søkemotorene igjen.

  • Follo Taxi har etter én måned oppnådd økning av organisk trafikk på 83%
  • Organisk søk bidrar nå direkte til dobbelt så mange bestillinger enn betalte annonser​
Derfor er SEO viktig for en nettside
Morten StrønenStyreleder i Follo Taxi 

Vår organiske trafikk har økt med 83% en måned etter at vi startet samarbeidet med Sherpa Marketing. Vi får nå flere bestillinger via organisk søk sammenlignet med annonser. Vi er kjempefornøyde med den jobben Carl Wilhelm og hans team har gjort hittil!

LA OSS ØKE DIN TRAFIKK >>