Derfor er SEO den beste langsiktige markedsføringsstrategien

SEO - mest effektiv markedsføringsstrategi

Du leser sannsynligvis denne artikkelen fordi du lurer på hvordan du kan få mer trafikk og tiltrekke flere potensielle kunder til din nettside.

Det er selvfølgelig fint å få mer trafikk og flere nye leads gjennom innholdet ditt, men hvis de til sist ikke konverterer til ekte salg og inntekter, så vil ikke avkastningen være god nok.

Dette leder oss til spørsmålet: Hva er den beste strategien som langsiktig vil bringe deg mest avkastning på din investering? Svaret er søkemotoroptimalisering (SEO), i følge denne MarketingProfs-artikkelen.

 

Søkemotoroptimalisering (SEO) fungerer som renters rente

Hvis du noen gang har vært på et forretningskurs, snakket med en investor eller lest en bok om personlig økonomi, så har du helt sikkert hørt om ”Compound Interest”, og hvor effektivt dette kan være? ”Renters rente” på norsk. Dette er én av flere forklaringer bak finansiell vekst og grunnen til at flere har blitt millionærer og milliardærer.

Renters rente betyr at kapitalen forrentes flere ganger. Du får altså renter av rentene – igjen og igjen. Dette fører til en kumulativ vekst, og skaper dermed snøballeffekten.

Timothy Carter, forfatteren av MarketingProfs-artikkelen, sier at SEO fungerer på samme måte – det krever bare at den rette SEO-strategien er implementert riktig. Når du for eksempel publiserer nyttig innhold som gir ditt publikum og din bransje verdi, og du distribuerer innholdet til riktig målgruppe gjennom andre autoritative nettsteder, vil innholdet ditt få hundrevis eller tusenvis av lesere, delinger, innkommende linker og leads som til syvende og sist konverterer.

Dette innholdet – enten det var en artikkel, video, e-bok eller informasjonsgrafikk – vil fortsette å tiltrekke lesere, linker, synlighet og salg konstant over lengre tid. Fortsetter du å lage relevant innhold, vil du fortsette å se det samme vekstmønsteret. Det er akkurat dette som skiller SEO og Content Marketing fra tradisjonell markedsføring og annonsering. Mange Marketing-eksperter samt forfatteren Carter, er enig i dette.

La oss ta betal-per-klikk eller PPC-annonser i Google AdWords. Du betaler kun et beløp for et spesifikt antall klikk. Hvis avkastningen for hver tier du bruker er 20 kroner, vil denne raten vokse lineært. Du vil kanskje klare å øke denne avkastningen ved å justere annonseteksten litt, men til syvende og sist vil du nå taket. Og hva skjer når budsjettet går tomt? Du mister trafikken og salget umiddelbart.

På den andre siden har vi SEO, som ikke har et tak. Denne strategien har en kumulativ vekst som danner snøballeffekten. Du kan argumentere mot at e-postmarkedsføring har noen likhetstrekk i forbindelse med renters rente, men i følge Carter har SEO en matematisk årsak som gir denne markedsføringsmetoden en vinnende fordel over andre strategier. SEO kan føre til en eksponentiell vekst gjennom økt plassering i søkemotorene, flere lesere, trafikk og linker fra andre nettsider.

Søkemotoroptimalisering - få mer trafikk til din nettside

4 fordeler med SEO som andre markedsføringsstrategier ikke har

1. Økt søkemotorrangering: Hvis innholdet ditt er verdifullt, vil det konstant tiltrekke linker og besøkende fra andre nettsider. Det gjør at autoriteten til din hjemmeside gradvis øker – og dette vil igjen føre deg nærmere de øverste plassene i søkeresultatene. Nye artikler som du publiserer parallelt med det andre innholdet, vil på samme måte utvikle seg kumulativt. Hva skjer når du har to slike verdifulle artikler ute samtidig? Veksten din vil multipliseres i form av total søkerrangering.

2. Lesere: Når du starter å publisere innhold kontinuerlig og du distribuerer dette innholdet i andre kanaler, vil antall lesere vokse fra nesten ingenting til flere og flere besøkende. Hvis du er dedikert nok, vil du til slutt komme til et punkt hvor du tiltrekker nye lesere fordi du har så mange lesere allerede.

3. Trafikk fra andre nettsider: Hver eksterne link som peker til din nettside er som en «stemme» for Google at din nettside er verdifull (f.eks. vg.no linker til dinbedrift.no). En ekstern link overfører ”autoritet”, som gjør at plasseringen din i Google øker. Disse eksterne innleggene/linkene forsvinner jo aldri, og det betyr at disse linkene sender deg nye besøkende og mer trafikk til din webside i lang tid fremover. Jo flere linker du derved bygger jo større vil effekten være.

4. Synlighet: Som et resultat av dette, vil du få mer synlighet gjennom mange flere kanaler – inkludert de nye publisistene som du har bygget et forhold med, opinionslederne som du engasjerte deg med og alle de nye følgerne i sosiale medier som du har tiltrukket. Hver nye knutepunkt for synlighet som nå har åpnet seg, er nye retninger og broer til vekst.

5. Kostnadseffektivt: Søkemotoroptimalisering har lenge vært en av de mest kostnadseffektive formene for digital markedsføring. SEO genererer som sagt en høyere avkastning (ROI) for hver eneste krone som investeres over tid. Utgiftene for webhosting og nettsider forblir nesten det samme langsiktig – enten nettsiden din besøkes av hundre, tusen eller en million. Selv om du en dag får flere besøkende enn normalt, så betaler du fortsatt akkurat det samme – og det enten de abonnerer på nyhetsbrevet ditt eller kjøper et produkt. Markedsføringskostnadene dine er identiske selv om bare én av ti, én av hundre eller én av tusen kjøper av deg. Effektiv søkemotoroptimalisering kan tiltrekke tusenvis (og millioner) av potensielle kunder til din hjemmeside, og det ved å være løsningen og svaret til kundenes problemer og spørsmål.

Den langvarige effekten av SEO fortsetter mye lengre enn den tiden du investerte i programmet. Et godt utført SEO-program vil bygge momentum, akkumulere verdi og vare i mange måneder og flere år frem i tid. Det gjør det kostnadseffektivt.

Nå har vi bare gått gjennom fem fordeler, men som du sikkert ser, vil en god SEO-strategi skape mange flere fordeler. Kombinerer du søkemotoroptimalisering med innholdsmarkedsføring og sosiale medier, vil du se en høyere avkastning enn noen annen markedsføringsstrategi klarer å gi deg langsiktig.

About the Author

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: