On Page SEO - Sherpa Marketing AS

On Page SEO

On Page SEO handler om å optimalisere innholdet på websiden din. Det vil si at man bruker nøkkelord som målgruppen din bruker når de søker etter dine produkter og tjenester. Dette handler i essensen om å snakke og forstå målgruppens språk samt kommunisere som dem.

Title tags: Det viktigste stedet å plasse søkeordet ditt på, er i HTML <title> taggen. Her ligger de søkeordene som bokstaveligtalt forteller en søkemotor hva siden din handler om. Brukerne kan finne denne teksten – som blir kalt for ”title-taggen” – i fanen på nettleseren sin. Det er denne teksten som også blir uthevet i søkeresultatene.

Dette er åpenbart stedet som du alltid bør plassere dine viktigste søkeord. Her er det lurt å unngå og sløse bort verdifull plass med ord som firmanavn, for her kan du jo plassere gode søkeord.

Metabeskrivelse: Her er enda et sted å forklare søkemotorene hva nettsiden din handler om. Metabeskrivelsen påvirker ikke rangeringen din direkte, men den bidrar til høyere klikkrate i søk – og slik bidrar den til mer trafikk.

Alt tags: Optimaliserer du bildene på din webside smart, så kan du få de til å drive trafikk til websiden. Søkemotorer kan ikke indeksere bilder basert på hvordan bildet ser ut, derfor må du fortelle hva bilder handler om gjennom tekst. Det gjør du ved hjelp av denne taggen: <image alt=»teksten din her»>.

Les mer om søkemotoroptimalisering (SEO).

Ønsker du flere leads?