Søkeordsanalyse - Sherpa Marketing AS

Søkeordsanalyse

Vi lager en søkeordliste som inneholder alle de søkeordene som du skal optimalisere websidene dine med. De søkeordene som ofte ikke er lurt å gå etter, er de søkeordene med kun ett ord – der er det ofte svært mye konkurranse, og det kan ta utrolig lang tid å rangere på toppen for slike søkeord. Men, her er den gode nyheten; det er ikke de ordene som vil gi høyest avkastning.

De søkeordene som konverterer til flest salg, er de spesifikke søkeordene som inneholder 2-5 ord. Ofte kalt for ”long-tail keywords”.La oss si at du trenger nye sko. Du kommer ikke veldig langt hvis du søker på ”sko”. Som oftest spisser du ned søket ditt enda mer, slik at du finner nøyaktig det du leter etter. Søker du på ”brune dressko”, så finner du det du vil ha umiddelbart. For deg som nettbutikk, er det mye mindre konkurranse og enda mer konverteringer på slike søkeord.

Det er mange populære søkeord (bl.a. ”sko”), som hadde gitt deg utrolig  mye trafikk. Men, det er mye billigere og enklere for deg å finne smarte long-tail søkeord, som resulterer i mest leads, telefoner og salg.

Konklusjon: Finn de gullordene som trigger salg og konverteringer. Søkeordet ditt bør være effektivt nok til å drive godt med trafikk, men samtidig så spesifikt at du knuser konkurrentene dine og rangerer på toppen i søkemotorene Google, Bing og Yahoo.

Les mer om søkemotoroptimalisering (SEO).

Har du lyst på økt synlighet, salg og konverteringer? La oss gjøre en grundig søkeordanalyse og optimalisere websidene dine, slik at den blir til en salgsmaskin som tiltrekker og konverterer trafikken til faste kunder.